donderdag, 11. januari 2007 - 16:01

Essent test mega-windturbine in Duitsland

Arnhem

Essent Wind, dochteronderneming van Essent N.V., neemt vandaag haar eerste offshore windturbine op het testterrein van Cuxhaven in gebruik. Deze imposante windturbine met een hoogte van 120 meter en rotorbladen van meer dan 60 meter is de grootste windturbine die Essent ooit heeft geplaatst en in gebruik genomen.

Als de rotorbladen in de hoogste positie staan, is het geheel 180 meter hoog. Samen met E.ON Energy Project test Essent deze windturbine. De turbine is aangesloten op het electriciteitsnet en levert dan ook vanaf de start kilowatt/uren aan het net.

De windturbine zal 15 miljoen kWh op jaarbasis produceren - dat is het gemiddelde jaarverbruik van 4.000vierpersoonshuishoudens. Dit is de start van een nieuwe generatie windturbines waar Essent zowel in Duitsland als Nederland gebruik van zal maken.

De test is de voorbereiding voor een windpark met 80 soortgelijke windturbines, dat zal worden aangelegd voor de Duitse kust in de Noordzee. 'Nu de eerste testfaciliteiten aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, kunnen we de eerste belangrijke gegevens met betrekking tot de prestatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid van offshore windparken verzamelen', licht Sandra Wiedmer van Essent Wind Deutschland GmbH in Hannover toe. 'De resultaten zullen een belangrijk handvat bieden in onze verdere planning.'
Categorie:
Tag(s):