donderdag, 25. oktober 2007 - 20:02

EU-bos groeit met toetreding Roemenië en Bulgarije

Maastricht

Dinsdag 30 oktober wordt het EU-bos aan de Universiteitssingel in Maastricht uitgebreid met twee extra bomen vanwege de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de EU in 2007. De bomen worden geplant door
de ambassadeurs van Bulgarije en Roemenië

Zij doen dit samen met Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, Jo Ritzen, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en Harm Jan Driessen, lid van de Raad van Bestuur van het academisch ziekenhuis. Voor de ceremonie aan de Universiteitssingel zijn ook inwoners uit Maastricht afkomstig uit Bulgarije en Roemenië uitgenodigd.

In het bos dat in december 2004 werd aangeplant, staan inmiddels 25 bomen, die de EU-landen vertegenwoordigen.

De uitbreiding van het EU-bos is onderdeel van ‘Maastricht celebrates Europe’, het programma waarmee de stad Maastricht in 2007 de jubilea van twee Europese verdragen viert, het Verdrag van Rome en het Verdrag van Maastricht. Net als de aanplant in 2004 is de uitbreiding van het bos een initiatief van de Universiteit Maastricht, het academisch ziekenhuis Maastricht en ‘de meest Europese’ stad van Nederland, Maastricht. Na de overdracht van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie per 1 januari 2005 aan Luxemburg is er inmiddels ook in Luxemburg een EU-bos aangeplant.
Provincie:
Tag(s):