donderdag, 19. april 2007 - 17:00

Euro Racing op A73 gaat niet door

Roermond

Het autosportevenement Euro Racing Limburg dat gepland stond voor 23 en 24 juni 2007 gaat niet door. Dit maakten de gemeente Roermond en Rotterdam Racing vandaag bekend. Voornaamste reden voor het afblazen van het evenement is de financiële haalbaarheid. Het Euroracing evenement werd begin januari nog spectaculair aangekondigd meet een racedemonstratie van Jos Verstappen in de A73 tunnel in het Roerdal.

Afgelopen woensdag heeft de gemeente Roermond besloten om zich aan te sluiten bij de door Rotterdam Racing in het haalbaarheidsonderzoek geformuleerde conclusies. Concreet betekent dit dat het evenement Euro Racing Limburg geen doorgang kan vinden ondanks al het werk dat er de afgelopen maanden door alle partijen is verricht. Het evenement blijkt te complex om in dit korte tijdsbestek neer te zetten. Ook zijn er niet voldoende sponsoren gevonden om een acceptabele toegangsprijs te kunnen garanderen.

Robert Heilbron, Rotterdam Racing: ‘Mijn complimenten voor de gemeente Roermond en de provincie Limburg voor hun lef, enthousiasme en inzet in de voorbereidingen van dit evenement. Ik betreur het dat het bedrijfsleven in Limburg daar niet in mee is gegaan, zonder steun uit het bedrijfsleven is het neerzetten van zo’n groot evenement onmogelijk.’
Wethouder Jos van Rey vindt het spijtig dat het race-evenement geen doorgang kan vinden
Provincie:
Tag(s):