dinsdag, 12. juni 2007 - 16:21

Europese première motorspektakel

Drachten

Volgende week vindt in Drachten een zeer bijzondere Europese première plaats van een klassiek muziekstuk door 50 motoren, gevolgd door een ballet van 50 motoren. In deze compositie met Harleys en andere supersnelle motoren laat de dirigent horen wat hij doet met de geluiden van motoren met een verschillende cilinderinhoud. Het stereofonisch effect dat dit teweeg brengt zal grote indruk op u maken!

Dirigent Donatas Katkus staat in Europa niet alleen bekend als dirigent van orkesten (o.a. het Christopher Chamber Orchestra), maar ook als bedenker van vele ongebruikelijke concerten die in de media veel aandacht krijgen. Zo trad zijn strijkorkest eerder al eens op met tractoren en shovels.

De eerste voorstelling van dit motorspektakel op Nederlandse bodem vindt plaats op zaterdagavond 16 juni rond 22.00 uur op het Kiryat Onoplein in Drachten. Deze voorstelling vindt plaats tijdens het driedaagse zomerfestival 'Simmerdeis' (Friese vertaling van 'Zomerdagen'). Meer informatie over het festival vindt u op www.simmerdeis.nl.
Provincie:
Tag(s):