dinsdag, 6. maart 2007 - 11:21

Explosieven in auto ontregelen Den Bosch

Den Bosch

Het politiebureau aan de Beverspijken in Den Bosch is dinsdagmorgen ontruimd. Agenten troffen in een in beslag genomen voertuig explosieven aan. Om geen enkel risico te lopen werd het gebouw ontruimd en het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ingeschakeld. Naast het ontruimen van het bureau, zijn ook een nabij gelegen bedrijf ontruimd en ís de A59 thv Den Bosch in beide richtingen afgesloten. Dit heeft de politie van Brabant-Noord bekend gemaakt.

Vannacht omstreeks 03.50 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een onbekende man zich op de Zonnedauw in Odiliapeel verdacht gedroeg in de nabijheid van een auto. De politie ging terplaatse en stelde een onderzoek in. De technische recherche liet de auto overbrengen voor nader uitgebreid technisch onderzoek naar het politiebureau in ’s-Hertogenbosch. Reden hiervoor was dat op 10 januari jl. in de middaguren onder verdachte omstandigheden brand was ontstaan in de auto van een 42-jarige bewoonster van de Zonnedauw in Odiliapeel. De politie heeft deze zaak in onderzoek. De auto waarbij zich vannacht een verdacht persoon bevond, was eveneens eigendom van deze vrouw.

Omstreeks 11.20 uur kon de het EOC starten met het onderzoek van de auto. In het voertuig troffen zij een explosief aan, dat zij terplaatse onschadelijk maakten. Omstreeks 12.40 uur is het sein veilig gegeven, waarna het personeel weer terug kon naar hun werkplek en de wegen weer konden worden vrijgegeven. De technische recherche onderzoekt op dit moment het voertuig.
Provincie:
Tag(s):