woensdag, 9. mei 2007 - 12:21

Expositie ‘Zim Art’ in Bibliotheek AlmereHaven

Almere

In de Bibliotheek Almere Haven vindt op vrijdagavond 11 mei om 19:00 de opening plaats van de expositie ‘Zim Art’: exclusieve kunst uit Zimbabwe. Deze avond wordt muzikaal omlijst met drummuziek van de Almeerse groep ‘Djembé Djalo’. De beeldhouwkunst in Zimbabwe is eeuwen geleden begonnen en is van generatie op generatie overgedragen.

De ‘Great Dyke’, een oude rotsformatie die Zimbabwe van het noordoosten tot het zuidwesten bijna geheel doorsnijdt, herbergt naast de meeste bodemschatten van het land ook de steensoorten waar beeldhouwers de voorkeur aan geven. Doordat de rotsformatie miljoenen jaren gesmolten bleef, ontstond een unieke minerale verbinding met een onnoemelijk aantal kleuren, schakeringen en steencombinaties die een bron van inspiratie zijn voor kunstenaars.

In mei 1998 begon de in Zimbabwe opgegroeide Marion Boswinkel-Aerst de galerie Huis van Steen. De collectie van Huis van Steen bestaat uit beelden, houtsnijwerk, schilderijen en sieraden en prachtige kleurrijke schilderijen van de hand van vooraanstaande veelbelovende kunstenaars uit Zimbabwe. De naam Zimbabwe, dat Groot Stenen Huis betekent, geeft de culturele trots weer die terugkeert in de thema’s van Zimbabwaanse kunst. Door hun vakkundigheid weten de kunstenaars met succes de culturele en spirituele beleving van de Zimbabwaanse overlevering tot uiting te brengen. Meer informatie is te vinden op de website

De expositie is te bezichtigen van 11 mei tot en met 29 juni 2007 tijdens openingstijden van Bibliotheek Almere Haven.
Provincie:
Tag(s):