maandag, 10. december 2007 - 19:23

Expositie Jonge helden in Hoorn te zien

Hoorn

Vanaf dinsdag 11 december is in het Westfries Archief de expositie ‘Jonge helden in de band’ te bezichtigen. De expositie was eerder te zien in het Westfries Museum. Uitgangspunt is het boek ‘Jonge Helden’ van André Nuyens, uitgebracht ter gelegenheid van 650 jaar Hoorn.

Zesentwintig op speciaal papier gedrukte exemplaren zijn door Uitgeverij Christofoor beschikbaar gesteld aan kunstboekbinders uit Nederland, België en Duitsland. Zij lieten zich inspireren door de verhalen over de jarige stad. Iedere boekbinder gebruikte eigen technieken en materialen om een unieke kunstband te maken.

Bezoekers van de expositie kunnen op een stemformulier aangeven welke drie boekbanden ze het meest aanspreken. De maker van de boekband die het publiek als favoriet kiest, krijgt de publieksprijs. De expositie wordt op 25 januari 2008 afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs door burgemeester de heer G.O. van Veldhuizen van Hoorn. De prijs is een grote kunstfoto op doek van het winnende boek, gemaakt en bewerkt door fotografe Hélène de Bruijn.

Het adres van het Westfries Archief is Blauwe Berg 5c en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur; elke tweede en vierde donderdag van de maand.
Provincie:
Tag(s):