donderdag, 25. januari 2007 - 22:53

Extra geld voor verlaging werkdruk gezinsvoogden

Assen

Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) heeft donderdag in Utrecht een convenant ondertekend met de overige provincies, de MO-groep (jeugdzorg) en minister Verdonk van Justitie. Met de ondertekening komt landelijk 4 miljoen euro extra beschikbaar voor verlaging van de werkdruk van gezinsvoogden.

Anneke Haarsma is tevreden met het resultaat: “Natuurlijk gaat het om geld dat al eerder is toegezegd door het kabinet, maar ik ben blij dat we vandaag met de formele ondertekening van het convenant er voor kunnen zorgen dat de gezinsvoogden meer aandacht en tijd kunnen schenken aan de gezinnen waar zij werkzaam zijn. Hierdoor wordt de kwaliteit van de zorg en de intensiteit van het toezicht aanmerkelijk verbeterd.

Met het extra geld kunnen extra gezinsvoogden worden aangenomen. Hierdoor zal het aantal verlagen van 22 naar 17,5 gezinnen per gezinsvoogd. In 2008 moet het aantal vervolgens verder omlaag gaan naar 15.

Hoeveel geld de provincie Drenthe krijgt is nog niet exact bekend. De 4 miljoen euro wordt verdeeld over de verschillende provincies afhankelijk van het aantal gezinsvoogdijzaken per provincie.
Provincie:
Tag(s):