dinsdag, 13. november 2007 - 11:04

Extra steun voor ouderen Delfshaven

Rotterdam

De PvdA Delfshaven heeft extra ondersteuning gevraagd voor ouderen tijdens de begrotingsbehandeling 2008. Het verzoek was om het budget van de Sociaal Raadslieden structureel te verhogen. Daarnaast wil de PvdA eenmalig het werk van de ouderenteams versterken. Deze moties zijn op 8 november aangenomen door de deelraad Delfshaven. De voorstellen werden gesteund door het Dagelijks Bestuur en Groen Links.

Ouderen moeten in deze tijd niet in de kou komen te staan. De fractie van de PvdA krijgt veel vragen van mensen die niet goed weten hoe zij met de bureaucratische papierwinkel om moeten gaan. ‘Soms moeten mensen hun bijdragen terugbetalen, omdat ze de formulieren niet goed hebben ingevuld. Dit kan echt niet. Wij kunnen er in ieder geval vanuit de deelgemeente voor zorgen dat we mensen helpen bij het invullen van de formulieren’ stelt Jeannette Trompert, PvdA-lid van de deelgemeente Delfshaven.

De vragen gaan vooral over mantelzorg en de persoonsgebonden budgetten, onderdeel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).De PvdA fractie gaat ervan uit dat door de extra inzet meer mensen met succes een beroep kunnen doen op de sociale voorzieningen. Daarnaast zal zij er op toe zien dat de gemeente Rotterdam de aanvragen voor ondersteuning tijdig behandeld.
Provincie:
Tag(s):