dinsdag, 15. mei 2007 - 18:39

Extra vluchtstrook bij De Lutte op Hemelvaart

De Lutte

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat op de rijksweg A1 ter hoogte van De Lutte een extra vluchtstrook ingericht in verband met een ’Duitse feestdag’ op donderdag 17 mei.

Naar verwachting zullen donderdag over een afstand van 10 tot 15 kilometer vrachtauto’s zich vanaf 11.00 uur opstellen. Hemelvaartdag is in Duitsland een officiële feestdag waarop er geen vrachtverkeer is toegestaan. Vanaf 22.00 uur is dit weer toegestaan.

Om een en ander in goede banen te leiden, een optimale doorstroming en de veiligheid van de verkeersdeelnemers te garanderen is er een snelheidsbeperking van 70 km/uur van kracht in verband met het stilstaan van vrachtauto’s op de vluchtstrook met de nodige bewegingen.
Het KLPD zal op deze snelheidsbeperking toezien met aangekondigde radarcontroles. Bij eerder gehouden maatregelen is gebleken dat 20% zich niet aan de maximum snelheid hield, ondanks deze aankondigingen.

Naar verwachting zal de parkeerplaats ‘Bentheimerwald’, met een capaciteit van ongeveer 80 vrachtauto’s, in de loop van de middag vol zijn. De overige vrachtauto’s krijgen de gelegenheid zich op de vluchtstrook op te stellen. Rijkswaterstaat voorziet dit weggedeelte van 15 km extra verlichting.
Provincie:
Tag(s):