woensdag, 18. april 2007 - 8:41

F-16 ontmoet Spyker bolide

Volkel

De Koninklijke Luchtmacht ontmoet vrijdag 20 april de wereld van de Formule 1 op vliegbasis Volkel. Tijdens een exclusieve bijeenkomst laten de Nederlandse Formule 1 coureur, Christian Albers in zijn Nederlandse Spyker bolide en F-16 vlieger Ralph Aarts zien wat de overeenkomsten zijn tussen de Formule 1 en de militaire jachtvliegerij. Voor de Koninklijke Luchtmacht is het Full Throttle Event een publicitaire samenwerking met Spyker waarmee zij nadrukkelijke de werving wil steunen.

De Koninklijke Luchtmacht heeft voortdurend behoefte aan nieuw personeel. Kritische functiegroepen zijn onder meer vliegers en luchtvaarttechnici. Voor deze functies worden extra wervingsinspanningen gepleegd, het Full Throttle Event maakt hier deel van uit. Voor Spyker is het Full Throttle Event bijzonder omdat het Nederlandse Formule 1 team dit jaar voor het eerst start met een Nederlandse auto.

Spyker heeft een historische band met de Koninklijke Luchtmacht. Als op 1 juli 1913 de Luchtvaartafdeling wordt opgericht beschikt de eerste commandant Walaardt Sacré over een Spyker-automobiel en de door Marinus van Meel gebouwde 'Brik'-anderhalfdekker. In de periode 1915 tot 1919 heeft de luchtmacht met 7 Farman F22's gevlogen die door Spyker in licentie zijn gebouwd. Spyker past ook nu nog ideeën en concepten toe uit (militaire) vliegtuigbouw en noemt het productieraceteam wat ze hebben hun 'spyker squadron'.

In het logo van Spyker is prominent een vliegtuigpropeller opgenomen. Het Nederlandse Spyker en de Koninklijke Luchtmacht hebben veel gemeen. Beide exclusief, sportief, avontuurlijk en met een professionele discipline gedreven om in teamverband prestaties op het hoogste niveau te leveren.

Voor het Full Throttle Event op vliegbasis Volkel is een geselecteerd publiek uitgenodigd. Dit zijn een deel van de Nederlandse betrokkenen bij het Spyker Formule 1 team, belangstellenden voor een baan bij de luchtmacht, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en andere genodigden.

Daarnaast ontvangt een aantal mensen via acties in de media een uitnodiging voor het evenement. De vliegbasis is alleen toegankelijk met een speciale toegangskaart. De activiteiten vinden plaats op het midden van de vliegbasis en zijn niet vanaf de openbare weg zichtbaar.
Categorie:
Tag(s):