woensdag, 3. januari 2007 - 21:42

F-16 zonder vleugels 'pakt' snelweg A58

Eindhoven

Per dieplader is vanochtend een F-16 vervoerd van Gilze-Rijen naar Eindhoven. De niet meer vliegende straaljager met staartnummer J-235 is naar de vliegbasis in de ‘lichtstad’ overgebracht zodat aankomende vliegtuigtechnici praktijkervaring op kunnen doen.

De J-235 dient als hulpmiddel in het zogenoemde opleidingsdock. Door een samenwerkingsverband met verschillende Regionale Opleidings Centra (ROC’s) en VTOC Fokker (bedrijfsschool te Amsterdam) kunnen leerlingen met de specialisaties vliegtuigonderhoudtechniek en avionicatechniek bij Defensie praktijkervaring op doen op het gebied van techniek.

Er is grote behoefte aan voldoende goed gekwalificeerd technisch personeel op het gebied van vliegtuigonderhoud- en avionicatechniek. Door het opleidingsdock krijgen jongeren een beeld van Defensie en de mogelijkheden voor werken in technische functies. De leerlingen hebben in Eindhoven al de beschikking over een Fokker F-27 om aan kunnen sleutelen. De F-16 heeft een grote meerwaarde vanwege de hightech apparatuur.
Provincie:
Tag(s):