donderdag, 6. december 2007 - 11:26

Fabeltjeskrant musical komt naar de Agora

Lelystad

De legendarische kinderserie De Fabeltjeskrant, die dit seizoen langs de theaters trekt komt op 15 december a.s. met twee voorstellingen (om 15.00 uur en 19.00 uur) naar de Agora in Lelystad. Voor deze nieuwe familiemusical schreef Jon van Eerd het script en de oude fabeltjeskranthits worden aangevuld met nieuwe liedjes van componist Ruud Bos.

Meneer de Uil, Truus de Mier, Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Ed en Willem Bever. Alle bekende dieren van de fantastische avonturen van de Fabeltjeskrant komen voorbij in de wervelende show ’De Fabeltjeskrant Musical’. Een groot feest der herkenning, vol oude (“Hup Daar is Willem met de Waterpomptang�) en nieuwe liedjes in gekke, herkenbare situaties. Bekende kreten vliegen je om de oren: "Hatsiekiedee", "Tuut tuut tuut tuut", "Húúúúh". Maar er wordt ook een nieuwe, voor het publiek onbekende inwoner geïntroduceerd: Fatima de Poes. Ze is al helemaal ingeburgerd. En om de oneliner "Dieren zijn precies als mensen" nog eens kracht bij te zetten loopt er ook een man rond in het bos. Het is een gezellige, zoete inval. Geheel in de traditie van weleer: een feest voor jong en oud!

In het Grote Dierenbos ontstaat commotie. Net als de dieren vergaderen over een passende straf voor Zoef de Haas, krijgen ze bezoek van iemand uit de mensenwereld, Theo TeeVee. Theo is een overwerkte tv-producer op zoek naar rust. Maar als de dieren hem uiteindelijk vragen een heuse talentenjacht te organiseren, wordt hij direct enthousiast.

De dieren bereiden zich voor op het festival: Juffrouw Ooievaar oefent haar rol als presentatrice, De Bevers bouwen een podium en Truus de Mier zorgt voor de kostuums. Maar dan wordt de laptop van Theo, met daarop de orkestband, gestolen. De dieren gaan op zoek naar de dader: Is het Zoef de Haas die voor straf moet zingen en dat vreselijk eng vindt? Of heeft het iets te maken met de nieuwste inwoner van het bos, Fatima de Poes…

De Fabeltjeskrant wordt een feest van herkenning in een verrassend nieuw verhaal.

Echt waar?
Echt waar!
Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensen-wensen.
En dezelfde mensen-streken…!!

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m za van 11.00 – 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):