maandag, 3. december 2007 - 10:59

Facelift voor de Mazda 5

Den Haag

Mazda introduceert begin volgend jaar een facelift van de Mazda5. De populaire MAV, Multi Activity Vehicle, zal, naast een aantal wijzigingen aan het exterieur, in deze uitvoering nog meer familievriendelijk zijn.

De nieuwe Mazda5 biedt meer comfort, gebruiksgemak en veiligheid en dat in combinatie met lagere gebruikskosten. De Europese première van de nieuwe Mazda5 is op 5 december op de Bologna Motor Show en het model is in het tweede kwartaal van 2008 leverbaar in Nederland.

De Mazda5 heeft van oorsprong al een belangrijke toegevoegde waarde in de vorm van de twee schuifdeuren achter, de enige MAV in het C-segment die dit aanzienlijk comfortverhogend aspect kan bieden. Beide portieren hebben een deuropening met een indrukwekkende breedte van 700 mm, waardoor zowel de tweede als de derde zitrij bijzonder toegankelijk zijn. Bij de nieuwe Mazda5 wordt het gemak van deze twee schuifdeuren verder verhoogd doordat ze naar wens in een elektrisch bedienbare versie geleverd kunnen worden. De deuren sluiten en openen in dat geval in minder dan 5 seconden en stoppen zodra er weerstand wordt ondervonden. Ze kunnen worden bediend via een knop bij de bestuurder, via de deurgrepen of via een knopje op de autosleutel.

De facelift van de Mazda biedt niet alleen een verhoogd comfort en gebruiksgemak, ook de rijdynamiek is aanzienlijk vergroot. De 2.0 liter benzinemotor is volledig herzien en heeft nu een elektronische gasklep en sequentiële kleptiming (S-VT), waarmee het maximale koppel al bereikt wordt bij een veel lager toerental en de motor in elke versnelling sneller en beter reageert. Het levendige en vlotte karakter van de motor wordt verder versterkt met de introductie van twee nieuwe transmissies: standaard is de nieuwe Mazda5 nu voorzien van een handgeschakelde zesbak en als optie kan nu voor het eerst in de Mazda5 geschiedenis ook gekozen worden voor een vijftraps automaat. Ondanks deze versterkingen van de aandrijflijn verbruikt de 2.0 liter 4 % minder brandstof dan de huidige 2.0 liter versie, wat zorgt voor lagere gebruikskosten.

De Mazda5 Facelift behoudt het unieke communicatieve interieur van z’n voorganger met de flexibiliteit van de Karakuri-stoelen en de opbergruimten en voegt daaraan toe een nieuw geavanceerd navigatie- en audiosysteem, wat het comfort en gebruiksgemak verder verhoogt. Het nieuwe DVD-navigatiesysteem is voorzien van een 7 inch multifunctioneel touch screen beeldscherm en is volledig geïntegreerd in het centrale deel van het dashboard, wat de leesbaarheid en bediening vereenvoudigt. Het systeem omvat verder een achteruitrijcamera om makkelijker te kunnen parkeren.
Categorie:
Tag(s):