woensdag, 7. maart 2007 - 11:04

Faciliteerders drugslaboratoria aangehouden

Eindhoven

De recherche van Politie Brabant Zuid-Oost heeft dinsdag in hun woningen in Tongelre twee mannen uit Eindhoven (39 en 54 jaar oud) aangehouden. Ook werden zoekingen gedaan in drie woningen en een garagebox in Eindhoven, een woning in Geldrop en een bedrijf in Beek en Donk. De actie heeft te maken met een grootschalig onderzoek naar de productie van synthetische drugs. Eerder werden daarvoor al vijf mensen aangehouden en werd in Den Dungen een drugslaboratorium ontmanteld.

De dinsdag aangehouden Eindhovenaren worden gezien als faciliteerders voor drugslaboratoria; dat zijn mensen die spullen leveren waarmee dergelijke laboratoria worden ingericht. Ook zouden ze crimineel geld hebben witgewassen. De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch.

Tijdens de zoekingen is een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. Ook zijn contant geld en dure goederen zoals auto’s, juwelen en computers in beslag genomen. Dat is gebeurd omdat er ook een strafrechtelijk financieel onderzoek (FSO) wordt gehouden.

Aan de actie deden 30 tot 35 politiemensen uit Brabant Zuid-Oost mee. Er waren ook enkele Duitse agenten bij omdat wordt onderzocht of er ook lijnen richting Duitsland zijn. Het onderzoek loopt nog door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):