zaterdag, 17. februari 2007 - 12:10

FC Omniworld viert Carnaval in Oss met spectaculaire overwinning

Oss

Het duel tussen Top Oss en FC Omniworld is in een doelpuntenfestijn geëindigd. De Almeerders trokken na negentig minuten aan het langste eind door vlak voor tijd, in de persoon van Jamal Dibi, de 4-5 te maken.De ruststand, 3-1 voor Top Oss, deed een andere uitslag vermoedden, maar FC Omniworld knokte zich terug tot 3-3.Nog geen minuut later kon er weer tegen een achterstand aangekeken worden, maar in de slotfase werd de stand alsnog in het voordeel van Omniworld beslist.

De wedstrijd kende vele gezichten. Al na acht minuten scoort Omniworld. Nordin Amrabat laat sluitpost Wilko de Voght kansloos. Zo lijkt het Carnaval in Oss, waar Prins Carnaval de aftrap verzorgde, al vroeg verstoord. De thuisclub laat zich echter niet van de wijs bengen. Nog voor rust is de schade meer dan hersteld en vermelde het scorebord een 3-1 achterstand voor FC Omniworld.

Na rust wordt de megascore uitgebreidt en scoort FC Omniwold maarliefst vier keer. Eenmaal op gelijke hoogte zet Quekel Top Oss weer op voorsprong. In de laatste tien minuten slaan Wilco Krimp en Dibi, met zijn tweede doelpunt van de avond, toe. Carnaval is voor Top Oss verstoort, maar net begonnen voor FC Omniworld. FC Omniworld staat na deze overwinning op de 12e plaats in de Jupiler League. Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen BV Veendam op het programma.

Karakterestieken:
Top Oss - FC Omniworld 4-5 (3-1)
8. Amrabat 0-1, 23. Zafarin 1-1, 39. V.d. Langenberg 2-1, 43. Ririhena 3-1, 56. Amrabat 3-2, 67. Dibi 3-3. 68. Quekel 4-3, 82. Krimp 4-4, 89. Dibi 4-5.
Gele kaarten: Zafarin, Quekel, B.v. Hintum (Top Oss) Krimp, Heerkens (FC Omniworld)