dinsdag, 6. november 2007 - 20:06

FEBO stopt met onverdoofde biggencastratie

Amsterdam

Snackfabrikant Febo verklaart aan Wakker Dier in januari 2008 al te stoppen met de verkoop van vlees van onverdoofd gecastreerde biggen. Gisteren maakte Wakker Dier een herstart in haar campagne en overtuigde op dezelfde dag nog Mora om haar verantwoordelijkheid te nemen.

Woordvoerster Hanneke van Ormondt: "Zelfs de restjesvleessector neemt haar verantwoordelijkheid naar de biggen. Alleen de CDA, VVD, SGP en Christen Unie verzetten zich nog tegen het einde van dit dierenleed". Vanmiddag wordt in de Tweede Kamer een motie behandeld om het onverdoofd castreren te verbieden.

Febo "de lekkerste" zal in januari 2008 overstappen op vlees met Milieukeur. De boeren die daarbij zijn aangesloten zijn dit najaar compleet gestopt met de castratie van biggen. Er zijn nog maar weinig bedrijven die zich het lot van de dieren niet aantrekken. Hieronder vallen Stegeman, Johma en de Burger King.

Eerder dit jaar boekte Wakker Dier succes met haar acties bij de HEMA, de supermarkten, Unox, La Place en Struik. Zij zegden toe vanaf 2009 te stoppen met de onverdoofde castratie. De biologische varkenssector verdooft de biggen sinds afgelopen zomer. McDonalds en varkensvleesproducent de Hoeve (Milieukeur) zijn ondertussen al geheel gestopt met castreren. Zij passen diervriendelijkere methodes dan castratie toe om berengeur te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):