zondag, 10. juni 2007 - 9:15

Feest Strand aan de Maas loopt uit de hand

Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is een feest op het Strand aan de Maas vroegtijdig beëindigd door de politie toen een vechtpartij uit de hand liep.

Toen de organisatie niemand meer op het feestterrein toeliet, slaagden enkele tientallen personen erin een hek om te duwen en zich de toegang te verschaffen tot het terrein. Twee portiers raakte hierbij gewond.

Op last van de politie werd het feest afgeblazen en werden bezoekers verzocht naar huis te gaan. Daarna trokken tientallen relschoppers de stad in en werden in de omgeving diverse ruiten vernield.
In eerdere berichtgeving is aangegeven dat hier spullen waren weggenomen, dit is niet zo gebleken. Op de Maasboulevard raakten drie agenten licht gewond toen vanuit de menigte stenen naar de agenten werden gegooid. Twee mensen werden opgepakt. Na drie kwartier werd het weer rustig in de stad.

De politie en de gemeente Rotterdam gaan schade aan personen, gebouwen en voertuigen verhalen op verdachten van de openlijke geweldpleging op en rond het Strand aan de Maas zaterdagavond.

De politie is volop bezig camerabeelden te bekijken teneinde de groep in beeld te krijgen en zo verantwoordelijken aan te kunnen houden. Hierbij wordt ook gekeken naar de toedracht van de onenigheid.
Provincie:
Tag(s):