dinsdag, 29. mei 2007 - 12:56

Feestelijke opening appartementen langs de Potmarge

De vernieuwing van het Steensma- en veilingterrein langs de Potmarge in Huizum nadert zijn voltooiing. Na de oplevering van de 72 eengezinswoningen, vordert de bouw van de beide appartementengebouwen gestaag. Donderdag 31 mei, om 16.00 uur, zal Roel Sluiter (wethouder Wonen gemeente Leeuwarden) in het bijzijn van de kopers van de appartementen en alle andere betrokkenen, de feestelijke handeling verrichten.

Het oostelijke appartementengebouw, gelegen tussen de Potmarge en de wadi (de groene scheg voor opvang van regenwater dat vertraagd wordt afgevoerd naar de Potmarge), herbergt 25 huurappartementen van Interpolis. Het westelijke gebouw, op de hoek bij de Jansoniusstraat, krijgt 22 appartementen. Bij de viering van het hoogste punt, zal één van de beide gebouwen voor de genodigden toegankelijk zijn. Niet alleen de indeling van de appartementen, maar ook het mooie uitzicht vanuit het penthouse valt dan te bewonderen. Op een hoogte van circa twintig meter is er een mooi zicht op het centrum van Leeuwarden en de kronkelende Potmarge.

De belangstelling voor de koopappartementen is goed. De ligging in Huizum aan de Potmarge, de korte loopafstand tot het centrum en de winkels aan de Schrans maken het wonen aantrekkelijk. Ruim 60% van de koopappartementen is al verkocht.

Drieëneenhalf jaar na het bereiken van overeenstemming met gemeente en provincie betreffende de subsidiëring van grondsanering, begint het nieuwe woonplan zijn definitieve vorm te krijgen. De 72 laagbouwwoningen zijn eind 2006 opgeleverd. De koopwoningen, 55 in getal, zijn allemaal bewoond en ook een groot deel van de 17 huurwoningen van Interpolis zijn verhuurd. De groene wadi in het plan is ingezaaid en langs de oever van de Potmarge is het eerste riet geplant. Langs de Huizumerlaan is het nieuwe trottoir aangelegd en zijn de bomen gepland, zodat ook daar de samenhang met de bestaande woningen tot stand is gekomen.

De appartementen aan de Potmarge zijn een gezamenlijke ontwikkeling van BAM Vastgoed en Rabo Vastgoed en worden gebouwd door BAM Woningbouw te Leeuwarden. BAM Vastgoed is landelijk actief in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en woningen en behoort tot de toonaangevende projectontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed maakt deel uit van de vastgoeddivisie van Rabobank Nederland. Als projectontwikkelaar en projectfinancier met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed benadert projecten vanuit maatschappelijke betrokkenheid en stelt de mens daarbij centraal.
Provincie:
Tag(s):