zaterdag, 12. mei 2007 - 18:13

Feestelijke opening in speeltuin Spui

Terneuzen

In de speeltuin achter de molen in Spui staat sinds kort een nieuwe glijbaan en een prachtig klimrek. Dit is in goed overleg met bewoners/kinderen van Spui en de gemeente Terneuzen gerealiseerd. Op 12 mei werden de speeltoestellen feestelijk geopend.

De nieuwe speeltoestellen zijn een vervanging voor de oude speeltoestellen die in 2006 zijn afgekeurd. Bij vervanging vraagt de gemeente aan de desbetreffende wijken en kernen of er specifieke wensen zijn. De wensen van Belangengroep Spui zijn besproken en uiteindelijk heeft de belangengroep samen met de kinderen twee speeltoestellen uitgezocht: een glijbaan en een combinatietoestel met klimelementen.

Omdat de aanschaf van deze speeltoestellen niet binnen het budget paste voor vervanging van het afgekeurde speeltoestel is Belangengroep Spui op zoek gegaan naar sponsors en heeft uiteindelijk een bedrag van € 2.400,00 bij elkaar gekregen. Hiermee konden de gewenste speeltoestellen toch gerealiseerd worden. Daarnaast heeft de gemeente nog een basketbalpaal geplaatst (uit Zuiddorpe, nadat hier het verharde speelveld is gerealiseerd), zodat de wat oudere jeugd kan basketballen.
Provincie:
Tag(s):