donderdag, 19. april 2007 - 10:55

Feestje 75-jarig bestaan op afsluitdijk

Afsluitdijk

Ter ere van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk worden dit jaar aan beide kanten van de Afsluitdijk, in de gemeenten Wûnseradiel en Wieringen, tal van activiteiten georganiseerd. Zo wordt er aanstaande zaterdag, 28 april, een marathon gelopen van gemeentehuis naar gemeentehuis, van Hippolytushoef naar Witmarsum.

Klokslag 11 uur wordt het startschot gelost door de waarnemend burgemeester van de gemeente Wieringen, mw. van Kampen - Nouwen. Zo’n 300 lopers wagen zich aan de 44.4 kilometer lange tocht, een ruime marathon dus. Naar verwachting komen de lopers vanaf 2 uur `s middags aan bij het gemeentehuis in Witmarsum, waar hen een feestelijk onthaal wacht. U bent uiteraard allen van harte welkom om de lopers, samen met burgemeester Piersma en waarnemend burgemeester van Kampen, al juichend over de finish te halen.
De organisatie ligt in handen van SV Friesland, in samenwerking met de gemeente Wûnseradiel en gemeente Wieringen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SV Friesland: www.svfriesland.nl
Provincie:
Tag(s):