dinsdag, 30. januari 2007 - 8:42

Ferrari’s 60e Verjaardag

Ferrari viert dit jaar het zestigjarig bestaan. Vanochtend werd bij de Italiaanse ambassade in Abu Dhabi de start gegeven van de marathonestafette, waar zo’n 10.000 Ferrari-eigenaren en hun auto’s van alle leeftijden betrokken zijn. De startvlag van de estafette werd officieel gehanteerd door Piero Ferrari, Vice President van Ferrari en zoon van de oprichter Enzo Ferrari.

Als onderdeel van de viering van haar zestigjarig bestaan zal Ferrari een serie van zestig waarlijk unieke auto’s produceren. Deze zullen gebaseerd zijn op de 612 Scaglietti, de top-of-range Granturismo van het merk van het Steigerende Paard die verpletterende prestaties combineert met een superieur weggedrag, optimaal comfort, weelderige, met de hand vervaardigde binnenbekleding, state-of-the-art accessoires en minutieuze aandacht voor het detail.

De auto’s zullen worden aangeboden in een two-tone uitvoering in een combinatie van klassieke Ferrari-kleuren zoals deze zijn gebruikt voor enkele van de meest memorabele modellen van Ferrari. Het interieur zal gekenmerkt worden door verfijnde kleurcombinaties en een verbluffend elektrochromatisch glazen dak van de nieuwste generatie, dat op zichzelf al een belangrijke innovatie is. De mate van het doorzicht van het dak kan in feite worden ingesteld naar de behoefte van de inzittenden.

Om de exclusiviteit van deze eenmalige serie te onderstrepen zal ieder exemplaar eveneens op de middenconsole zijn voorzien van een geëmailleerd symbool, dat één van de zestig historische evenementen weergeeft die uitgekozen zijn om de verjaardag van het merk te symboliseren, zoals deze ook gebruikt zijn voor de ‘Ferrari 60 Estafettestok’.Het resultaat is een echte verzamelaarsauto, die bedoeld is voor de meest toegewijde Ferrari klantrelaties.
Categorie:
Tag(s):