maandag, 4. juni 2007 - 20:58

'Feyenoord en Makaay dicht bij akkoord'

Niet PSV maar Feyenoord lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Roy Makaay (32) terug te halen naar Nederland. Volgens het 'NOS Sportjournaal' zijn de Rotterdammers dicht bij een overeenkomst met de spits van Bayern München.

De aanvaller uit Wijchen zou bij de ‘Rekordmeister’ plaats moeten maken voor Werder Bremen-speler Miroslav Klose. Mocht Makaay daadwerkelijk naar De Kuip 'verhuizen' dan keert hij naar tien jaar weer terug op Nederlandse bodem.

Makaay vertrok in de zomer van 1997 naar Tenerife. Na twee seizoenen op het Canarisch Eiland verkaste hij naar Deportivo La Coruña. Uiteindelijk kaapte Bayern de Gelderlander na vier seizoenen weg bij de Gallische club. In totaal speelde Makaay 443 competitieduels, daarin scoorde de 43-voudig international 220 keer.

Vorige maand maakte PSV-trainer Ronald Koeman ook al bekend Makaay graag te willen toevoegen aan zijn selectie voor het komende seizoen. De Eindhovenaren lijken hun pijlen op dit moment echter meer te richten op Vitesse-spits Danko Lazovic.
Categorie:
Tag(s):