zondag, 4. maart 2007 - 17:00

Feyenoord en Roda vermaken publiek ondanks gelijkspel

Feyenoord heeft Roda JC niet weten te verslaan in de eigen Kuip. In een boeiende en spannende wedstrijd bleven beide partijen steken op 1-1.

Trainer Erwin Koeman stelde Sherif Ekramy op in het doel van de Rotterdammers, omdat Henk Timmer geblesseerd was. Voorin stonden Joonas Kolkka, Angelos Charisteas en Romeo Castelen.

Al na vijf minuten kreeg Feyenoord de eerste kans van de wedstrijd. Publiekslieveling Royston Drenthe ging alleen op doelman Bram Castro af, maar de keeper lag goed in de weg. Een minuutje later liet ook Roda van zich horen, maar de volley van Adil Ramzi ging net over.

De Stadionclub speelde gedreven en fel, maar het duurde toch tot de 26ste minuut voordat de thuisploeg de tweede grote kans kreeg. Charisteas had wat pech toen een scrimage voor het doel van Roda niet voor zijn voeten belandde. De Guzman schoot vervolgens gehaast over. Verdediger André Bahia kopte ook nog een corner op Castro. Feyenoord beschikte dus wel over munitie, maar had het vizier niet scherp staan.

Kort voor rust stuitten de Rotterdammers opnieuw op de Belgische goalie. De poeier van De Guzman werd gestopt, Charisteas was er niet op tijd bij en in de nastoot liep Danny Buijs zich vast. Eigenlijk was het klein wonder dat beide teams met 0-0 de kleedkamers in gingen.

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor Roda. Jan-Paul Saeijs mocht opstomen en helemaal tot het strafschopgebied van Feyenoord oprukken. Het schot was echter te slap en een makkelijke prooi voor Ekramy. De Limburgers leken herboren uit de spelerstunnel te zijn gekomen, want ook in de daarop volgende minuten was het team van trainer Raymond Atteveld het gevaarlijkst.

Toch was de grootste kans opnieuw voor Feyenoord. André Bahia kopte goed in, maar Kemy Agustien haalde de bal van de doellijn. Omdat de thuisploeg steeds meer ging drukken ontstond er veel ruimte voor de bezoekers. Daar profiteerde Sekou Cissé in de 57ste minuut optimaal van. Een lange bal van Davy De Fauw werd goed opgepikt en de spits schoof de bal onder Ekramy door: 0-1. Tot overmaat van ramp kon kort daarna aanvoerder Theo Lucius niet verder. De middenvelder moest zich geblesseerd door Pieter Collen laten vervangen.

Feyenoord kreeg nog kansen genoeg op de gelijkmaker én de overwinning. Eerst was Buijs tot twee keer toen heel dichtbij de 1-1, maar zijn inzetten werden uitstekend gekeerd door Castro. Daarna was de kopstoot van invaller Pierre van Hooijdonk net niet hard genoeg om de keeper van Roda te verrassen. In de 80ste minuut had Andres Oper de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn prachtige schot ging net over.

In de 83ste minuut hadden de Rotterdammers een penalty moeten krijgen, omdat invaller Ken Leemans met twee handen de bal uit de lucht sloeg. Van Hooijdonk nam een minuut later wraak door na knap verlengen van Charisteas de meer dan verdiende gelijmaker binnen te koppen.

Daar bleef het verder bij. Feyenoord blijft vijfde staan met 47 punten. Roda staat zevende met 41 punten, net zoveel als NAC Breda en SC Heerenveen.