zondag, 3. juni 2007 - 23:42

Feyenoord gaat voor Bert van Marwijk

Feyenoord wil Bert van Marwijk (55) als trainer. Dat heeft de club vandaag officieel bevestigd. Financieel directeur Onno Jacobs en technisch manager Peter Bosz spraken al twee keer met de coach, die van 2000 tot 2004 ook al trainer van Feyenoord was.

Op korte termijn worden nadere mededelingen verwacht. Beide partijen noemen de gesprekken tot nu toe uiterst positief. Voordat een definitieve overeenkomst kan worden bereikt dienen echter nog tal van zaken worden uitgewerkt.

Van Marwijk won in 2002 de UEFA-beker met Feyenoord. In de loop van het afgelopen seizoen vertrok hij bij Borussia Dortmund. Van Marwijk, geboren in Deventer, heeft tot nu toe drie clubs in het professionale voetbal onder zijn hoede gehad. Na zijn Rotterdamse periode werkte hij alleen in de Bundesliga bij Dortmund, voor die tijd bij Fortuna Sittard.

Als speler was de linksbuiten actief bij Go Ahead Eagles, AZ, MVV en Fortuna. Na het vertrek van Erwin Koeman, enkele weken geleden, stelde Feyenoord voor de play-offs de Poolse bondscoach Leo Beenhakker als ad interim aan. Onder 'Don Leo' slaagde de club er niet in Europees voetbal af te dwingen.

Voor de langere termijn probeerden de Rotterdammers vervolgens Co Adriaanse te contracteren. De oud-trainer van onder andere Ajax en AZ bedankte echter voor de eer.
Categorie:
Tag(s):