zaterdag, 15. december 2007 - 23:13

Fietsen en roeien voor een weeshuis op Ambon

Hoogeveen

Ruim 150 leden van Elbe fitness en Therapie hebben zich zaterdag sportief in het zweet gejaagd. Het doel van de dag was om geld in te zamelen voor weeshuis “Caleb� op het Indonesische eiland Ambon (de Molukken).

De organisatie was in handen van Elbe Fitness & Therapie in Hoogeveen, een onlangs geopend multidisciplinair centrum voor gezondheid, beweging en fitness.

“Het gaat hier om 40 weeskinderen die hun ouders ongeveer 6 jaar geleden tijdens de onlusten hebben verloren. Deze weeskinderen zijn tijdens deze onlusten zwaar getraumatiseerd geraakt. Dit weeshuis heeft een schrijnend tekort aan diverse materialen� aldus Paula van Loobergen die samen met Jelle Holwerda van Elbe Fitness beide de initiatiefnemers zijn van dit project.

De dag was zeer succesvol, want onder deskundige begeleiding van stagiaires van Elbe fitness proberen ze de roeitijd op de 2.000 meter te verbeteren.

Iedereen heeft zelf voor sponsoren gezorgd per vast bedrag, per gefietste kilometer (Cycing) of per 500 meter roeien. Met het inschrijfgeld van vijf euro per persoon is al een minimale opbrengst van al 2000 euro binnen gehaald.

Elbe fitness denkt met het bedrag van ook het Alfa-college welke afgelopen woensdag in het kader van dit project al het startschot deed zeker nog meer geld binnen te halen voor het weeshuis op Ambon.
Provincie:
Tag(s):