maandag, 29. januari 2007 - 15:40

Fietsen, fietsen, en nog eens fietsen

Amsterdam

Op de Fiets en Wandelbeurs, zaterdag 3 en zondag 4 februari in de Amsterdam-RAI, presenteert Nederlands wereldfietser nummer één: Frank van Rijn, zijn nieuwe boek: De gouden capuchon. De presentatie vindt plaats op beide beursdagen om 13:30 uur in de Loire Zaal met een lezing van Frank van Rijn over zijn avontuurlijke fietstocht op het dak van de wereld. Na afloop van de lezingen signeert Frank van Rijn.

Na vele reizen, meestal door warme landen, heeft Frank van Rijn zich met zijn onafscheidelijke Gazelle in het hoge en ’s nachts erg koude Tibet gewaagd. Hoewel hij zich soms als ‘een tropisch vogeltje op de Noordpool’ voelt, wil deze eigenzinnige fietser, nu hij eenmaal zo ver is gekomen, niet meer van opgeven weten.

Agressieve honden, een tent die ’s nachts in een iglo verandert, honderden kilometers wasbordwegen en keienpaden, zuurstofgebrek, een steeds weer uit elkaar vallende trapper, veel tegenwind en een hart dat soms een slagje overslaat, kunnen hem niet van zijn doel, Kathmandu, afhouden.

Afgezien van dit beetje ongerief geniet Van Rijn van zijn reis, van de fantastische Himalaja-landschappen, de gastvrije mensen en de meestal blauwe hemel boven hem, met daarin zijn bondgenoot de zon.

Op zijn fiets, zwaar beladen met instant noodles, water en extra dekens, bereikt hij uiteindelijk de laatste pas, 5200 meter boven zeeniveau, vanwaar de grote afdaling volgt, naar het zo lokkende warme India.
Categorie:
Tag(s):