dinsdag, 6. februari 2007 - 17:03

Fietsen geruimd

Best

Dinsdagmiddag heeft de gemeente Best, met ondersteuning van de politie, een handhavingsactie gehouden op verkeerd gestalde fietsen op het tunneldek rond het spoorwegemplacement. Het gaat hierbij om fietsers die geen gebruik maken van de door de gemeente aangeboden (deels bewaakte) fietsenstalling. Deze stalling is overdekt en gratis. Na maanden van waarschuwen, illegaal gestalde fietsen en brom-/snorfietsen werden voorzien van waarschuwingslabels, werd vandaag voor de eerste keer begonnen met het verwijderen van de verkeerd gestalde fietsen.

Er zijn dinsdag negentien fietsen verwijderd. Een groot aantal moest worden losgeknipt omdat ze met sloten aan een vast voorwerp waren vastgemaakt. Een enkel zeer deugdelijk kettingslot kostte wel extra moeite, maar uiteindelijk konden toch alle negentien fietsen verwijderd worden.

Verkeerd gestalde brom-/snorfietsen werden niet aangetroffen.
Alle fietsen zijn gefotografeerd en geregistreerd, waarna ze onder gemeentelijk beheer worden gesteld. Fietseigenaren die hun fiets nu kwijt zijn, kunnen zich vervoegen aan de balie van het gemeentehuis.

Daar kunnen zij na legitimatie en het aantonen eigenaar van een vermist rijwiel te zijn, een bestuursdwangboete betalen van € 25,= (€ 50,= voor een brom-/snorfiets) om hun eigendom terug te krijgen. Vervolgens kunnen zij met het betalingsbewijs, de fietssleutel en een identiteitsbewijs hun fiets ophalen bij de gemeentewerf, tijdens de openingsuren en na het maken van een afspraak daartoe.
Provincie:
Tag(s):