dinsdag, 17. april 2007 - 20:56

Fietsen met een kleurrijk tintje

Diever

De Drentse Fiets 4Daagse krijgt dit jaar een extra kleurrijke tint met het thema Met Kunst & Fietswerk. Al fietsend wordt kunst in Drenthe ontdekt in al haar vormen, zo leiden de routes langs bekende en minder bekende kunstwerken, waarbij ‘Bartje’ vast niet zal ontbreken. Onderweg openen verscheidene galerieën en ateliers voor de deuren.

Ook gaat men terug in de tijd. Op verschillende locaties kunnen er historische films, vooral gemaakt door amateurfilmers, bekeken worden. Ze geven een prachtig beeld van het vroegere Drenthe.

Evenals voorgaande jaren heeft het Drents Archief een boekje samengesteld rond het jaarlijkse thema. Hierin wordt ingegaan op kunstenaars in Drenthe en de dorpen waarin ze werken of gewerkt hebben. Uiteraard wordt ruim aandacht besteed aan Vincent van Gogh, die enige tijd in Nieuw-Amsterdam leefde en schilderde. Het boekje bevat bovendien enkele fietsroutes, die onder andere langs de talrijke kunstwerken leiden.

Opgeven voor de Drentse Fiets 4Daagse kan via de website www.fiets4daagse.nl. U kunt kiezen voor toerfietstochten van 40 en 60 kilometer. Vanuit één van de vaste startlocaties stapt u elke dag op voor een andere route. Ook kunt u meedoen met de CarrouselRoute en telkens vanuit een andere startplaats een route fietsen. Alle routes zijn bewegwijzerd met de bekende Fiets 4Daagse bordjes.

Van 10 tot en met 13 juli 2007 vindt de Drentse Fiets 4Daagse plaats.
Provincie:
Tag(s):