donderdag, 1. februari 2007 - 19:21

Fietsenstalling omgebouwd tot modern opleidingscentrum

Emmen

Door met een hamer een gemetseld ‘muurtje’ voor de toegangsdeur stuk te slaan opende wethouder Mariet Thalens-Kolker van onderwijs afgelopen woensdag de nieuwe vleugel Zorg en Welzijn van het Hondsrug College in Emmen. De voormalige fietsenstalling van gebouw de Brink is omgebouwd tot een modern, op de praktijk gericht opleidingscentrum op het gebied van zorg en welzijn.

Vmbo-scholieren van het Hondsrug College krijgen er zowel theoretisch als praktisch onderwijs voor beroepen als kapster, schoonheidsspecialiste, zieken- en bejaardenverzorgster, receptie- en baliewerk en de facilitaire dienst in het horecabedrijf. In de nieuwe onderwijsvleugel zijn simulaties gesitueerd van huiskamers, ziekenhuiskamers, thuiszorgsituaties, een kap- en schoonheidssalon, een restaurant en een complete hotelkeuken.

Kernteamleider Dick Mensink en docente Marijke van Proosdij van Zorg en Welzijn, zij begeleidt en coacht de leerlingen, vertellen dat de overheid werkpleksimulatie, voor zorg en welzijn en uiterlijke verzorging als nieuwe didactiek verplicht heeft gesteld.

Dick Mensink legt uit dat binnen het onderwijs steeds meer geprobeerd wordt het werkveld na te bootsen. Na de opleiding op het Hondsrug College kunnen de scholieren verder studeren op het Alfa College of op het Drenthe College. Daarmee heeft het Hondsrug College een nauwe band.

“De leerlingen vinden deze manier van leren erg prettig�, weet Marijke van Proosdij. “Het mooie is dat ze leren meer zelfstandig te werken, want het vervolgonderwijs op het mbo vraagt veel zelfstandigheid.�

Na de openingshandeling lieten de leerlingen de genodigden zien hoe de werkelijkheid wordt nagebootst.
Provincie:
Tag(s):