zondag, 9. december 2007 - 14:35

Fietser door dronken automobilist geschept

Obdam

Een fietser is zaterdagavond 8 december rond 23.15 uur op de Dorpsstraat in Obdam door een automobilist geschept. Een 42-jarige man uit Obdam bestuurde de auto onder invloed toen hij een 16-jarige fietser eveneens uit Obdam voor zijn wielen kreeg. De fietser reed links naast een vriend en kwam uit de richting van Hensbroek. Hij werd aangereden door de auto die in dezelfde richting reed en van achteren kwam.

De fietser kwam op het wegdek terecht. De automobilist stopte even en zei dat hij de schade aan de fiets wel zou vergoeden. Hierna reed de bestuurder door zonder zijn identiteit bekend te maken. De fietser werd nagekeken in een ambulance en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen.

De automobilist kon rond 23.45 uur worden aangehouden in een plaatselijk café. Hij bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank maar weigerde medewerking aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is in beslag genomen omdat hij onder invloed is doorgereden na een aanrijding waarbij letsel is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):