zondag, 28. januari 2007 - 16:27

Fietsers overlijden na aanrijding

Zaterdag zijn 2 mensen om het leven gekomen bij twee verschillende verkeersongelukken. Beidde slachtoffers waren fietsers en werden door een auto aangereden.

In Leeuwarden werd op de Egelantierstraat een 21-jarige fietser uit Leeuwarden door een 20-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats aangereden. Door de aanrijding raakte de fietser zwaar gewond. In afwachting van de politie en de ambulance hebben omstanders direct eerste hulp verleend. Het slachtoffer is met de ambulance naar het MCL overgebracht waar hij later op de avond is overleden aan zijn verwondingen.

De politie heeft de automobilist voor een ademanalyse en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te hebben gereden.


Het tweede dodelijk ongeval vondt plaats op de Snitserdyk in Reard, ook hierbij kwam een fietser, een 20-jarige jongeman uit Raerd, om het leven

De fietser raakte zwaargewond toen hij door een 26-jarige automobilist werd aangereden. De automobilist alarmeerde de hulpdiensten en verleende eerste hulp. Ambulancepersoneel heeft geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, hij overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft de automobilist verhoord. Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van beidde ongelukken.
Provincie:
Tag(s):