woensdag, 24. januari 2007 - 11:15

Fietsrouteplanner voor provincie Utrecht

Utrecht

Een snelle of recreatieve route door de natuur: op de Fiets en Wandelbeurs 3 en 4 februari in de Amsterdam-RAI presenteert en demonstreert de Fietsersbond de digitale fietsrouteplanner voor de provincie Utrecht.

Met deze fietsrouteplanner kunnen gebruikers niet alleen het begin- en eindpunt van de route opgeven, maar ook persoonlijke voorkeuren opgeven: zoals het kortste fietspad langs een doorgaande autoweg, of de meest groene route over rustige weggetjes of paden.

Men kan kiezen voor de snelste route, of een meer recreatieve route langs het water of door de natuur. Deze unieke routeplanner voor fietsers kwam tot stand met hulp van honderden vrijwilligers die hun lokale kennis over fietsroutes inbrachten. De routes zijn uit te printen of in een GPS in te laden.

Bezoekers van de beurs kunnen op de stand van de Fietsersbond hun eigen routes plannen. Verder is er een demonstratie over het bouwen van de routeplanner. De planner is gebaseerd op de zeer gedetailleerde fietskaart van de provincie Utrecht.


De planner kan gratis gebruikt worden op internet via: www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner
De Fietsersbond hoopt binnen afzienbare tijd een digitale fietsrouteplanner voor heel Nederland beschikbaar te hebben en overlegt hierover met verschillende provincies .
Provincie:
Tag(s):