vrijdag, 1. juni 2007 - 21:27

Fietsroutes langs schilderachtige plekjes gepresenteerd

Veenhuizen

In Veenhuizen is deze week het themaboekje Drenthe op Doek Zes fietstochten langs geschilderd landschap gepresenteerd. Het boekje is gemaakt door het Drents Archief en sluit aan op het thema van de Drentse Fiets 4Daagse 2007:‘Met Kunst en Fietswerk’. Directeur Douwe Huizing van het Drents Archief overhandigde het eerste exemplaar aan de in Drenthe woonachtige en werkzame kunstenaar Arie Vonk.

Drenthe op Doek. Zes fietstochten langs geschilderd landschap is het vierde deel in een reeks die verschijnt bij Uitgeverij Noordboek en die aansluit op het jaarlijkse thema van de Drentse Fiets 4Daagse. Het boek bevat zes fietsroutes langs geschilderde en schilderachtige plekken in Drenthe. Plekken die zijn geschilderd door bekende kunstenaars zoals Evert Musch, Egbert van Drielst en Vincent van Gogh. Auteur Egbert Brink leidt de lezer aan de hand van ruim vijftig full colour afbeeldingen van schilderijen, prenten, schetsen, enz. langs het Drenthe zoals zij het zagen.

Drenthe op Doek is tot en met de Drentse Fiets 4Daagse 2007 met 25% korting verkrijgbaar voor € 7,50. Vanaf 14 juli kost het boekje € 10,00. Het boek is te koop in de boekhandel, bij het Drents Archief en via www.noordboek.nl. ISBN 978 90 330 0617 3.
Provincie:
Tag(s):