dinsdag, 20. maart 2007 - 11:33

Fietsster bekneld onder graafmachine

Utrecht

Een 54-jarige fietsster uit Utrecht raakte maandagavond 19 maart ernstig gewond bij een aanrijding met een graafmachine. Rond 23.40 uur fietste de vrouw over de Europalaan, komende uit de richting van de Beneluxlaan. Zij wilde haar weg via het Europaplein in de richting van de Jutfaseweg vervolgen. Op het Europaplein werden op dat moment met een graafmachine werkzaamheden verricht aan de trambaan.

Om het verkeerslicht voor de fietsers te activeren, moest de fietsster achter de graafmachine langs om op de knop op het verkeerslicht te drukken. Net op dat moment reed de graafmachine achteruit en kwam zij met haar linkerenkel bekneld te zitten onder het linkerachterwiel van de graafmachine.

Het slachtoffer is met zwaar letsel aan haar linkeronderbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij is daar opgenomen en met spoed geopereerd. Gezien de ernst van het ongeval werd de graafmachinebestuurder, een 51-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden en in het politiebureau verhoord. Hij is in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Door de Verkeerspolitie is ter plaatse een onderzoek ingesteld en door hen wordt het onderzoek voortgezet.
Provincie:
Tag(s):