dinsdag, 5. juni 2007 - 15:25

Fietstocht met natuuractiviteiten op de boerderij

Cothen

Milieudefensie organiseert samen met Agragrische Natuur en Landschapsvereniging Kromme Rijnstreek en de Stichting Terecht Anders op zaterdag 9 juni een fietstocht met natuuractiviteiten op verschillende boerderijen. De fietstocht is de tweede van drie fietstochten in de provincie Utrecht. Milieudefensie wil met deze fietstochten het draagvlak voor een goede betaling van groene diensten door boeren, zoals onderhoud aan het landschap en natuurbeheer, onder het publiek vergroten.

Milieudefensie wil verdere verstedelijking van het platteland tegen gaan. Het grootste deel van het landelijk gebied wordt beheerd door boeren. Soms levert dat een eentonig landschap op, maar vaak ook een gevarieerd en natuurrijk landschap met weidevogels en bloemrijke sloot- kanten. Milieudefensie vindt dat boeren die landschap op een aantrekkelijke manier onderhouden beter moeten worden beloond.

Om het draagvlak hiervoor onder het publiek te vergroten, organiseert Milieudefensie samen met boerenorganisaties een fietstocht door de Kromme Rijnstreek. Op een aantal boerderijen langs de route kunnen de fietsers kennis maken met de boerennatuur.

Tijdens de fietstocht door de Kromme Rijnstreek op 9 juni kan men op de veehouderij van de familie Verkerk in Werkhoven onder meer weidevogels spotten en uitleg krijgen over weidevogelbeheer. Op de kaasboerderij De Brienenshof in Cothen vertelt de boer over landschapsbeheer. Kijk voor het volledige programma
opwww.milieudefensie.nl/ruimte
Provincie:
Tag(s):