zaterdag, 20. januari 2007 - 18:10

Fiscus int alsnog € 391 miljoen op buitenlands vermogen

Het project buitenlands vermogen heeft de Belastingdienst in 5 jaar tijd 391 miljoen euro aan belastingen en boetes opgebracht. Bijna een derde, ruim 113 miljoen euro, kwam van spijtoptanten die gebruik maakten van de inkeerregeling. Dit heeft het ministerie van Financiën zaterdag bekendgemaakt.

In totaal kregen 11.500 belastingplichtigen een naheffing. Bijna 4100 belastingplichtigen (35%) maakten daarbij gebruik van de inkeerregeling om alsnog schoon schip te maken en hun buitenlands vermogen kenbaar te maken aan de Belastingdienst.

De Belastingdienst doet sinds 2002 onderzoek naar buitenlandse rekeningen en buitenlands onroerend goed van Nederlanders. Bij dat laatste wordt vooral gekeken naar de financiering van het onroerend goed.

Met ingang van 1 januari 2007 is het project buitenlands vermogen beëindigd. De Belastingdienst zal niet meer projectmatig maar op structurele basis aandacht blijven besteden aan buitenlandse vermogensbestanddelen.

Belastingplichtigen die hun buitenlands vermogen alsnog bekend willen maken bij de Belastingdienst kunnen op de site van de Belastingdienst een formulier downloaden. Door gebruik te maken van de zogenaamde inkeerregeling ontlopen ze de boete die kan oplopen tot 100%.
Categorie:
Tag(s):