donderdag, 18. januari 2007 - 23:57

Flatgebouwen ontruimd door storm

Regio

De storm die donderdag over Nederland trok heeft ook in Overijssel voor de nodige overlast gezorgd. De grootste problemen deden zich voor in en rond de steden Kampen en Zwolle en in de Kop van Overijssel.

De meldingen die binnenkwamen varieerden van omgewaaide bomen tot afgevallen dakpannen en gesneuvelde ruiten. Voor zover bekend op dit moment is er geen sprake van ernstig persoonlijk letsel.

In de loop van de middag werd de N50 tussen Kampen-Zuid en Hattemerbroek afgesloten in verband met een van de weg geraakte vrachtwagen die gevaar opleverde voor het overige verkeer. Op de Frieseweg raakte een passagiersbus door de harde wind van de weg. In de bus zaten naast de chauffeur 17 passagiers. Niemand raakte gewond en de passagiers wisten allen op andere manieren thuis te komen. Ook tussen Vollenhove en Zwartsluis raakte een vrachtwagen van de weg. De N377 werd hiervoor afgesloten.

In Zwolle leverden afwaaiende dakpannen overlast op voor winkelend publiek. Ook werden auto’s beschadigd door stenen die van een gevel van een flatwoning naar beneden kwamen. De straat is hierop afgezet en de flat is ontruimd. Ook een flatgebouw aan de Schuttevaerkade moest worden ontruimd, nadat er delen van het dak afwaaiden.
Provincie:
Tag(s):