vrijdag, 12. januari 2007 - 9:56

Flink hogere omzet detailhandel

Amstelveen

In november 2006 behaalde de detailhandel 5,6 procent meer omzet dan in november 2005. Al bijna anderhalf jaar is de omzet van de detailhandel elke maand hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen in de detailhandel waren in november 1,2 procent hoger dan een jaar geleden. Het volume nam met 4,3 procent toe.

De omzetontwikkeling in november is positief beïnvloed doordat deze maand in 2006 een gunstiger samenstelling van koopdagen had dan in 2005. Ook na correctie hiervoor is sprake van een aanzienlijke omzettoename, van 4,5 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De winkels in de non-foodsector realiseerden in november 2006 flink meer omzet dan een jaar eerder. De omzet lag 5,4 procent hoger. Dit komt vooral door een toename van het omzetvolume van 4,5 procent. De prijzen waren bijna 1 procent hoger dan een jaar eerder. De omzetgroei was het grootst bij de winkels in bovenkleding en de doe-het-zelfwinkels. De groeicijfers van deze winkels lagen rond de 9 procent. De omzettoename van de detailhandel-niet-in-winkel, zoals postorderbedrijven en bedrijven die alleen via internet verkopen, was fors groter dan het gemiddelde van de detailhandel.

Ook de winkels in de foodsector hebben in november 2006 meer omgezet dan een jaar eerder. De omzet nam met 4,4 procent toe. De prijzen in de foodsector waren 1,6 procent hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume groeide met 2,7 procent. Zowel de supermarkten als de speciaalzaken lieten een hogere omzet zien in november.
Categorie:
Tag(s):