zondag, 21. januari 2007 - 21:42

Flinke boetes bij taxi-controle

Amsterdam

Van zaterdag op zondag tussen 22.30 uur en 05.00 uur werd in samen werking met onder andere de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) een gerichte taxicontrole gehouden in Amsterdam-Oost. Ruim 100 taxi's werden gecontroleerd op onder meer administratieve verplichtingen en de technische staat van de voertuigen. Tegen tientallen taxichauffeurs werd proces-verbaal opgemaakt. Van elf taxi's werd het kentekenbewijs ingevorderd. Dit maakt de politie bekend.

Zo'n dertig agenten, controleurs van de IVW, motoragenten en specialisten van het TuV namen deel aan de controle die werd gehouden net voorbij de Piet Heijntunnel staduitwaarts.

Behalve het niet in orde hebben van de rittenmappen, geen geldige chauffeurspas of het rijden in een niet gekeurde taxi troffen de specialisten van het TuV tien gladde en zelfs twee kapotte banden aan onder de taxi's. Meer dan vijftien overtredingen hadden te maken met de administratie die chauffeurs moeten bij houden. Twee chauffeurs kregen een boete van euro 850,00 omdat ze de rittenstaten, die men per gereden rit moet invullen, niet hadden ingevuld. Anderen waren niet in het bezit van de vereiste vergunningen of hadden hun documenten niet bij zich. Van twee taxi's bleek de taxameter niet gecontroleerd en gekeurd. Tegen alle chauffeurs is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):