woensdag, 19. december 2007 - 21:15

Flinke toename aantal zwerfdieren

Emmen

Het aantal opgevangen honden en katten is ten aanzien van 2006 flink gestegen in de gemeente Emmen, tot en met september zijn er dit jaar vanuit Emmen maar liefst 44 honden en 287 katten opgevangen. Vooral zwerfkatten blijken een groot probleem te zijn, ruim 90% wordt niet meer door hun eigenaar opgehaald.

Om het aantal zwerfkatten terug te dringen, draagt de gemeente bij aan de jaarlijkse chipactie van de dierenbescherming. Tijdens een bepaalde periode kunnen huisdiereigenaren bij de deelnemende dierenartsen hun kat tijdens een behandeling gratis laten chippen. Daarnaast probeert de gemeente door middel van voorlichting het chippen en de sterilisatie van huisdieren te stimuleren.

Naast het aantal zwerfdieren zijn ook de kosten voor opvang en verzorging toegenomen. Per 1 januari 2008 worden de kosten verhoogd met 2,5%. Deze prijsstijging is 0,5% hoger dan de prijscompensatie in de gemeentebegroting.

Als het aantal zwerfdieren in 2008 gelijk blijft of toeneemt ontstaat er een tekort, dit is echter niet alleen een probleem in Emmen, ook elders in Drenthe stijgt het aantal zwerfdieren.
Provincie:
Tag(s):