donderdag, 22. februari 2007 - 9:14

FNV: Bonus Philips-top voor verkoop NXP misplaatst

Amsterdam

Topmanagers van Philips en NXP krijgen het dringende advies hun bonussen voor de verkoop van de chipdivisie aan de werknemers te geven. FNV Bondgenoten vindt de extra beloning voor de desinvestering volledig misplaatst.

Vakbondsbestuurder Ron van Baden benadrukt dat de bonussen zeker gevolgen zullen hebben voor de onderhandelingen over een nieuwe cao bij Philips. Hij zal er bij de aandeelhouders op aandringen zich tegen de bonussen uit te spreken.

De werknemers van NXP, voorheen de chipdivisie Philips Semiconductors, herkennen zich niet in de bonussen die de topmanagers hebben gekregen voor de verkoop, benadrukt Van Baden. Zo krijgt Gerard Kleisterlee, topman van Philips, 350 duizend euro extra. Financieel directeur Pierre-Jean Savignin krijgt drie ton en NXP-directeur Frans van Houten zelfs vier ton.

“Deze bonussen zetten terecht zeer kwaad bloed�, reageert Van Baden. “Dit bevestigt het beeld dat topbestuurders zich verrijken ten koste van werknemers. Die herkennen zich niet meer in de top. (...) Als je dan ziet hoe de werkgever omgaat met bonusregelingen voor de werknemers. Dat is zo belabberd.�
Categorie:
Tag(s):