woensdag, 17. januari 2007 - 14:16

FNV wil belastingplan voor werkende armen

Amsterdam

Het nieuwe kabinet moet dringend iets doen aan de groeiende groep werkende armen. Het beste kan dat via de belastingen, zodat mensen meer overhouden van hun loon. Dat zegt Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV. Jongerius: "Armoede is altijd ellendig. Maar ik vind het helemaal triest als mensen de hele week aan het ploeteren zijn, en aan het eind geen geld én geen tijd overhouden."

Mensen met lage inkomens lopen nu allerlei belastingvoordelen mis. Ze kunnen maar weinig belastinggeld terugkrijgen, omdat ze weinig belasting betalen. De FNV wil dat oplossen door meer heffingskortingen om te zetten in toeslagen. Ook moeten bestaande toeslagen zoals de zorg- en huurtoeslag geleidelijker worden afgebouwd dan nu. Dit verkleint de zogenaamde armoedeval.

Armoedebestrijding moet een belangrijke plaats krijgen in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Jongerius. "De partijen die nu formeren noemen zichzelf christelijk of sociaal of allebei. Je mag verwachten dat juist deze combinatie zich wil inzetten als schild voor de zwakken. Ik reik ze graag wat voorstellen aan."
Categorie:
Tag(s):