maandag, 29. januari 2007 - 12:34

'Focus Marokko' te zien in het stadhuis

Utrecht

Het Marokkaans cultureel erfgoed staat centraal in de tentoonstelling ‘Focus Marokko’, vanaf 7 februari in het stadhuis te zien. De expositie is opgebouwd rondom thema’s als gastvrijheid, geschiedenis, Marokko als kruispunt van culturen, taal, muziek en hoogtepunten van kunst en ambacht.Het Wereldmuseum Rotterdam stelde deze tentoonstelling samen, architect Samir Bantal gaf haar vorm. Van deze reizende tentoonstelling is Utrecht de eerste pleisterplaats.

De gemeente Utrecht organiseert in samenwerking met de Stichting Chahrazad en andere Utrechtse (multi-)culturele instellingen in de maand februari diverse activiteiten met de focus op Marokko. Een volledige agenda van deze Marokkaanse culturele evenementen is te lezen op www.utrecht.nl/internationaal/agenda. Tevens zijn alle middelbare scholen in Utrecht benaderd om deel te nemen aan het onderwijsprogramma, dat bij de tentoonstelling ontwikkeld is met de hulp van Vmbo-leerlingen.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 7 februari tot en met vrijdag 2 maart te zien.
Provincie:
Tag(s):