vrijdag, 27. april 2007 - 8:40

Foppe de Haan ontvangt eerste exemplaar ‘De Heeren van het Veen’

Heerenveen

Bijna een jaar na de opening van Sportstad Heerenveen is er een dvd uitgebracht waarop onder andere het unieke openingsspektakel ‘De Heeren van het Veen’ te zien is. Bij deze grootse opening van het megaproject en inmiddels welbekende begrip in Noord-Nederland, werkten maar liefst 2.800 vrijwilligers mee.

Drie avonden lang waren 60.000 toeschouwers getuige van dit openluchtspel in het Abe Lenstra Stadion, waarbij men ogen en oren tekort kwam. Vooral de hoofdrolspelers Karin Bloemen en Peter Tuinman, schitterden in het verhaal van de geschiedenis van Heerenveen. Ook de media kwam vorig jaar juli met lovende recensies van dit openluchtspektakel, 10 jaar na ‘Abe!’, wederom van regisseur Jos Thie en schrijver Bouke Oldenhof.

De DVD met het unieke theaterspektakel wordt in samenwerking met Sportstad Heerenveen, uitgegeven door de BasicMedia uit Heerenveen. PTH Media uit Heerenveen heeft de audio-visuele productie verzorgd.

Op donderdag 26 april werd in Heerenveen tijdens de vergadering van het Foppe Fonds, de dvd gepresenteerd en de eerste exemplaren van de dvd overhandigd aan Foppe de Haan en voorzitter van het fonds Sjoerd Feenstra.

Van elke verkochte dvd wordt namelijk een bijdrage afgestaan aan dit fonds, die de ontwikkeling van het kind wil stimuleren en meer kansen in het leven wil geven. ‘Geweldig!’ was het antwoord van de blij verraste Foppe de Haan op het initiatief van de bijdrage. Het fonds steunt bijvoorbeeld Europa Kinderhulp en bood al honderd kinderen een fantastische vakantie in Friesland aan.
Provincie:
Tag(s):