zaterdag, 6. januari 2007 - 0:08

Formatie-besprekingen gaan door

Beetsterzwaag

CDA leider Jan Peter Balkenende, Wouter Bos (PVDA) en zijn collega André Rouvoet van de ChristenUnie hebben vrijdag bekend gemaakt dat zij voldoende vertrouwen hebben om samen door te gaan met formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet.

Balkenende concludeerde: "De wil om eruit te komen is er." Alhoewel er nog moeilijke discussiepunten zijn, is het volgens hem ‘alleszins de moeite waard om verder te praten’.

Bos vond de besprekingen van de afgelopen dagen zeer vruchtbaar: ‘Ik wilde helder maken waar de PvdA de komende vier jaar met Nederland naar toe wil. Vanuit het lange termijn perspectief hebben we de vraag gesteld: Wat heeft Nederland nodig en hoe vertalen we dat in financiële zin? Op dat gebied hebben we echt stappen voorwaarts gemaakt.’ De PvdA doet alleen mee als het een ambitieus coalitieprogramma is dat anders is dan het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren. Dat is de basis om volgende week verder te gaan.

Rouvoet van de ChristenUnie zei dat "een belangrijke stap is gemaakt". De gesprekken worden woensdag 10 januari voortgezet.

Koningin Beatrix heeft vrijdagavond telefonisch contact gehad met de informateur dr. H.H.F. Wijffels. De heer Wijffels heeft de Koningin ingelicht over de voortgang in de informatiewerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):