zaterdag, 10. februari 2007 - 11:03

Foto Flevolands bollenveld wint

Lelystad

De prijswinnaars van de fotowedstrijd Flevoland Leeft Met Water zijn bekend. Rinske Geertsema uit Emmeloord heeft de wedstrijd gewonnen met een foto van een typisch Flevolands bollenveld met op de achtergrond een regenboog veroorzaakt door beregening.

Op de tweede plaats is Peter Speijer uit Almere geëindigd met een foto van een jongen die een duik neemt in het water. De derde prijs ging naar Peter Quist uit Lelystad met een foto van huizen aan het water. De prijsuitreiking werd gedaan door dijkgraaf Henk Tiesinga en wethouder Hillebrand Koning van de gemeente Dronten.

De organisatie van de fotowedstrijd heeft ruim honderd inzendingen ontvangen. De foto’s moesten, naast een goede kwaliteit, aan een aantal eisen voldoen. Het moest gaan om een recent in Flevoland genomen foto met het thema water.

De ingezonden foto’s zijn beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit dijkgraaf Henk Tiesinga, wethouder Hillebrand koning, fotografe Marga Wiebenga en lid van de projectgroep Flevoland Leeft Met Water Andrea Bies.

Om alle Flevolanders in de gelegenheid te stellen de foto’s te bekijken, worden deze de komende maanden bij de verschillende partners van de campagne tentoongesteld. Vanaf 8 t/m 21 februari zijn de foto’s te zien in het gemeentehuis te Dronten. Waar de tentoonstelling daarna heen gaat, kan gevolgd worden op de website www.flevolandleeftmetwater.nl.

De fotowedstrijd is een initiatief vanuit de campagne Flevoland leeft met water. De campagne wordt gevoerd door de gezamenlijke overheden in Flevoland.
Provincie:
Tag(s):