vrijdag, 14. december 2007 - 22:02

Foute bingo avond

Oosterbeek

De politie en de belastingdienst hebben bij een gezamenlijke actie op donderdagavond 13 december in Oosterbeek een 43-jarige vrouw uit Oosterbeek en een 34-jarige vrouw uit Zevenaar aangehouden. De twee worden verdacht van de organisatie van een commerciële bingo, waar gisteravond zo´n 110 spelers op afgekomen waren.

Twintig van hen zijn door de politie gehoord. Alle spelers konden na het onderzoek gisteravond huiswaarts.

Bij de aktie zijn diverse bingo attributen in beslag genomen, alsmede de nog niet verkochte kaarten en het kasgeld (zo´n 2000 euro). Het hele evenement werd gehouden voor een sportvereniging, die zelf overigens maar een heel klein bedrag aan de speelavond over zou houden. Op dit moment heeft de politie de indruk dat de twee verdachten al zo´n twee en een half jaar aktief waren op dit gebied.

Op grond van de Wet op de Kansspelen is het spelen van kansspelen verboden zonder dat daarvoor een vergunning is afgegeven. Voor bingo´s is een uitzondering gemaakt.

Verenigingen die langer dan drie jaar bestaan, mogen een bingo organiseren. Die avond moet dan wel vooraf worden aangemeld bij de gemeente. Dat was in Oosterbeek ook daadwerkelijk het geval. Echter, de waarde van de te winnen prijzen mag niet meer zijn dan 1400 euro, terwijl per ronde niet meer dan 350 euro aan prijzen gewonnen mag worden.

Op dit punt voldeed de festiviteit in Oosterbeek niet aan de gestelde eisen. Door de politie wordt dan ook proces-verbaal op gemaakt, de belastingdienst stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):