donderdag, 31. mei 2007 - 22:08

Fraai natuur-, wandel- en speelpark

Zuidhorn

Het is zover! Na ruim 2 jaar hard werken is het Waterpark in de wijk Parkplan West in Zuidhorn klaar. In deze periode is veel werk verzet. Bij de werkzaamheden zijn veel mensen en partijen betrokken geweest. Dit alles heeft een heel mooi resultaat opgeleverd: een fantastisch natuur-, wandel- en speelpark. De laatste woningen zijn weliswaar nog in aanbouw, maar het Waterpark is de afronding van de wijk Parkplan West.

Uniek aan het park is de inpassing van 5 parkvilla’s. Door de landschapsarchitect en de architect samen aan tafel te zetten, zijn woningen ontstaan met een zeer duidelijke relatie met hun parkomgeving.

De looppaden in het Waterpark zijn verbonden met de paden in het Johan Smitpark, waardoor een kilometerslange wandel- en ontdekroute door de groenvoorzieningen in Zuidhorn is ontstaan.

In het park is aandacht en ruimte voor water: water als onderdeel van een aaneengesloten watersysteem in de wijk Parkplan West en ruimte voor extra waterberging. Bij de inrichting is aandacht besteed aan een meer natuurlijke ontwikkeling met leefruimte voor diverse typen/soorten (aanwezige en nieuwe) flora en fauna.

Donderdag 7 juni, om 15.00 uur, zal wethouder F.H. Wiersma het park feestelijk openen.
Provincie:
Tag(s):