maandag, 8. januari 2007 - 16:09

Friese fotograaf wint de Zilveren Camera

Uit de ruim negenduizend inzendingen is de 30-Jarige fotojournalist Laurens Aaij uit Britsum uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Camera 2006.

Hij won met de spraakmakende opname van de kudde paarden in nood bij Marrum. De jury, die zich namens de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten over de beste persfoto heeft gebogen, heeft het met de vele inzendingen beslist niet makkelijk gehad.

Er waren meer Friezen die een fotoprijs hebben gewonnen. Zo won fotograaf Gert Gort uit Harlingen in de categorie kunst en cultuur de tweede prijs voor zijn foto van het kunstobject op het strand van Terschelling. In de categorie landelijk nieuws staat fotograaf Catrinus van der Veen uit Herbaijum op de derde plaats met zijn serie over de redding van de paarden bij Marrum.

De officiële prijsuitreiking en tevens ook opening van de tentoonstelling van de prijswinnende foto’s zal op 17 februari plaats vinden.

De fotoredactie van Blik op Nieuws vond dat er weinig échte nieuwsfoto’s te bewonderen waren tussen de winnaars die in de prijzen waren gevallen.
Provincie:
Tag(s):